Lessen


Leer het klassieke tekenen en schilderen aan de hand van een stilleven of model.

Klassieke Teken- en Schilderles in Rotterdam in het atelier van Solko Schalm. Voor alle niveau's, van absolute beginners tot professionele kunstenaars die nog wat klassieke technieken willen beheersen. De lessen bestaan telkens uit modules van 8 lessen waarin de 8 belangrijkste aspecten van het schilderen aan bod komen.

In de cursussen worden de meest belangrijke elementen van het schilderen uiteengezet, zodat je altijd voldoende aanknopingspunten hebt om voor jezelf aan de slag te gaan.
Iedereen is welkom en krijgt op persoonlijk niveau les, vaak aan de hand van een stilleven. De focus is het werkelijk goed leren schilderen en tekenen volgens de klassieke benadering. Die geeft ruimte voor vrijheid van expressie, en ook de middelen om daarmee te kunnen spelen. Zoals bijvoorbeeld: compositie, sfeer, kleurenleer, schildertechnieken, lichtval, lijnvoering etc...

Een cursus bestaat uit 8 lessen en kost € 160,-, al het materiaal inbegrepen. De cursussen zijn doorlopend, je kan beginnen wanneer je wil. Eens in het jaar is er ook een basiscursus waarin de basiselementen van het schilderen met extra aandacht worden uitgelegd.

Heb je interesse, of heb je andere vragen over de Teken- en Schildercursussen, stuur dan een mailtje naar solko@solkoschalm.nl of bel 06-16464218

De lessen worden gegeven in Galerie/Atelier Solko Schalm, Hoogstraat 43a, tussen Metro Oostplein en Blaak.

De lessen worden gegeven op maandag- dinsdag- en woensdagavond van 19:30 tot 21:30 in Galerie/Atelier Solko Schalm, Hoogstraat 43a, tussen Metro Oostplein en Blaak.